Στην Κυψέλη
Μελισσοκόμος επί τω έργω
Name: BeeHappy
Location: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, GR

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Η ζωή περιµένει να την απολαύσεις

Στον κόσμο της Ελληνικής Μελισσοκομικής πραγματικότητας θα βρει κανείς ανθρώπους απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

Αυτό που την κάνει ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι θα συναντήσεις αρκετούς που πιστεύουν ότι μέσα από τη μελισσοκομία θα βρεις το δρόμο για την ευτυχία.

Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης ο Μπίκος. Γνωστός τοις πάσι στους μελισσοκομικούς κύκλους, του οφείλω ευγνωμοσύνη καθώς μέσα από τα βιβλία του ανακάλυψα τα 2 από τα καλύτερα «φάρμακα» που διαθέτει η φύση. Τη Γύρη και την Πρόπολη.

Στα χέρια μου ήρθε χτες το τελευταίο πόνημα του αγαπητού Θανάση, πάντα με την ιδιαίτερη γραφή του, με τίτλο «Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου» και υπότιτλο «Η πραγματική μελισσοκομία».

Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί. Αν περιμένει να διαβάσει κανείς «μυστικά» και «τεχνικές» που θα τον κάνουν «Μάστορα» όπως λέει ο Θανάσης, θα απογοητευθεί..

Όπως γράφει ο ίδιος στον επίλογο «Τελειώσαμε! Είμαι σχεδόν σίγουρος, δια να μην είπω απόλυτα σίγουρος ότι οι μισοί τουλάχιστον των αναγνωστών αυτού του δοκιμίου (για την ακρίβεια άνω του 51%) δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό το ανάγνωσμα. Τι μας είπε, δηλαδή, ο Μπίκος, που μας κούρασε μάλιστα να διαβάσουμε αυτές τις 100 σελίδες του, με τα ωραία και πολυάριθμα σκιτσάκια του, με τους μαέστρους και καπεταναίους? Τι μας είπε? Τίποτε! Τι μας έλυσε? Τίποτε! Μπλα-μπλα και άγιος ο Θεός…»

Το βιβλίο, όπως κάθε βιβλίο, θα σε μάθει να σκέφτεσαι. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι το ότι θα σε κάνει να σκέφτεσαι σα μέλισσα. Να ξεχωρίσεις το Θέλω το δικό σου και το Θέλω της μέλισσας.

Στο δρόμο για το γραφείο άκουσα για ένα άρθρο στα Νέα σχετικά με το Ατσχάιμερ και την ευτυχία,

Αναφέρει το σχετικό άρθρο «Το 80% των αρρώστων µε Αλτσχάιµερ είχαν ζήσει ένα τραυµατικό γεγονός πριν εµφανίσουν την αρρώστια», ανακοίνωσε, µετά τη συνέντευξη Τύπου, τα συµπεράσµατα της έρευνάς της η καθηγήτρια Νευρολογίας από το Πανεπιστήµιο της Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε µε τον γαλήνιο τρόπο της: «Γι' αυτό, να χαµογελάτε. Να χαίρεστε τη ζωή. Να τα βλέπετε όλα από απόσταση. Και να µη στενοχωριέστε πολύ για τίποτα».

Όπως λέει και το σχετικό γνωμικό «Να μην στενοχωριέστε για ότι διορθώνεται και για ότι δεν διορθώνεται».

Και συνεχίζει το άρθρο «Λίγες µέρες µετά, έπεσα σε ένα νέο επιστηµονικό κείµενο της Μάγιο Κλίνικ, µε τον ελκυστικό τίτλο «Ηοw to be happy». Οι ειδικοί του περίφηµου ιατρικού κέντρου της Αµερικής λένε ότι «η ευτυχία δεν εµφανίζεται µαγικά, παρά τα όσα λένε τα παραµύθια. Είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσετε. Μόνο το 10% των διαφορετικών αναφορών των ανθρώπων για την ευτυχία µπορεί να εξηγηθεί από τις πραγµατικές συνθήκες της ζωής τους τα υπόλοιπα αφορούν τις σκέψεις και τη συµπεριφορά τους µέσα στη ζωή». Και «ναι», συνεχίζουν, διαισθανόµενοι την αυθόρµητη επιφύλαξη του αναγνώστη, «µπορείτε να µάθετε να είστε ευτυχισµένοι ή τουλάχιστον πιο ευτυχισµένοι από όσο είστε σήµερα».

Στη συνέχεια αναφέρει 3 τρόπους για να για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος:

Α) µην αναβάλλετε τη χαρά

Β) ασχοληθείτε με τα θετικά του τώρα και αδιαφορήστε για τα πριν και τα μετά

Γ) βρείτε χρόνο για να σταµατήσετε και να µυρίσετε τα λουλούδια!

Εδώ θα σας παραθέσω μιαν κινέζικη παροιμία όπως την βρήκα στις πρώτες σελίδες του πολύ καλού βιβλίου του Θανάση.

Εάν θες να είσαι ευτυχής για:

1. Μια μέρα – Να μεθύσεις

2. Μια βδομάδα – Να αγοράσεις λαχείο

3. Ένα μήνα – Να πας ταξίδι

4. Ένα χρόνο – να παντρευτείς

5. ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ – Να γίνεις ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ

Εγώ, παρ’ ότι μελισσοκόμος του σαββατοκύριακου, όπως μας χαρακτηρίζει ο Θανάσης, συνεχίζω να απολαμβάνω τη ζωή και ακολουθώ τη δική του (ανύπαρκτη όπως τη χαρακτηρίζει) παροιμία «Εάν δεν θες να είσαι δυστυχής ως μελισσοκόμος – Διάβαζε κανά βιβλίο!».5 Comments:

Blogger markos aliprantis said...

Πάει ρε με καταδίκασες.Τί να κάνω που μου είπε ο γιατρός οτι αν δεν ειμαι στην πρίζα θα ζαλίζομαι;

9/29/2010 6:24 μ.μ.  
Blogger Beekeeper said...

χαχα , μελισσοκόμος του Σαββατοκυριακου ε? Beehappy λοιπον και συνεχίζουμε.

9/30/2010 12:10 μ.μ.  
Blogger chaniabee said...

γεια σου φιλε μου Σπυρο! η ζωη ειναι ομορφη!!!!!!! Χαλαρά λοιπον!!!!!

9/30/2010 11:13 μ.μ.  
Blogger chaniabee said...

γεια σου φιλε μου Σπυρο! η ζωη ειναι ομορφη!!!!!!! Χαλαρά λοιπον!!!!!

9/30/2010 11:13 μ.μ.  
Blogger evangelos naxios said...

Ομορφο το blog,ωραιες οι σκεψεις ,ομολογω οτι εχει γραψει ο Μπικος,ολα τα βιβλια μου αρεσαν,αυτο με κουρασε,ειχε επαναλιψεις απο τ'αλλα,με κουρασε,το ειδα παιδικο,κριμα....

10/21/2010 7:28 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home