Στην Κυψέλη
Μελισσοκόμος επί τω έργω
Name: BeeHappy
Location: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, GR

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

Αδρεναλίνη



Οι ώρες κυλούσαν ευχάριστα, η παρέα ιδανική. Με τον Κώστα είχαμε συναντηθεί άλλη μια φορά, με το Γιάννη ήταν η πρώτη. Ο "Τσιλιλής" και οι τσιπουρομεζέδες συνόδευαν ευχάριστα την μελισσοπαρέα.
Στη διάρκεια της μελισσοκομικής -φυσικά- συζήτησής μας, για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησα πόσο δίπλα μας είναι τα ατυχήματα (και σε πολλές περιπτώσεις δυστυχήματα) εξαιτίας αλλεργικών αντιδράσεων.
Ο Κώστας μόνο, είχε προσωπική αντίληψη για δύο περιπτώσεις, η μια δυστυχώς μοιραία, αρκετές ωστόσο γνωρίζω ο ίδιος, πολύ καλά επίσης γνωρίζω ότι η λίστα αναμονής στο αλλεργιολογικό του "Λαϊκού" είναι κάτι μήνες.
Επειδή είναι τουλάχιστον άδικο λόγω άγνοιας να χάνονται ζωές, για μια ακόμα φορά, θα αναφερθώ στο σκεύασμα που θα σώσει τη ζωή του ανθρώπου που θα εκδηλώσει "αναφυλακτικό σοκ".
Το blog φυσικά και δεν είναι ιατρικού περιεχομένου ούτε η ιδιότητα του γράφοντος σχετική. Αναφέρομαι βάση της καθαρά προσωπικής μου εμπειρίας και αφού έχω μελετήσει αρκετά (διαβάζοντας σχετικά ιατρικά άρθρα και μελέτες) και συζητήσει με ειδικούς γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση ο ειδικός γιατρός είναι αυτός που θα σας δώσει τις απαιτούμενες συμβουλές και οδηγίες για το πως θα χειριστείτε το προσωπικό σας πρόβλημα ή κάποιον συνάνθρωπό σας που νοσήσει.
Καθώς η άνοιξη είναι προ των πυλών και η παρουσία υμενόπτερων στον αέρα θα πολλαπλασιαστεί ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες για την αποφυγή ατυχημάτων.
Αν γειτονεύετε με κάποιο μελισσοκομείο φροντίστε να μην υπάρχουν φυσικές "ποτίστρες" των μελισσών. Κάποια βρύση που μόνιμα στάζει, κάποια μικρή διαρροή, είναι πιθανό να προσελκύσει τις μέλισσες. Αυτόν τον καιρό έχουν ιδιαίτερες ανάγκες σε νερό.
Μην αφήνετε εκτεθειμένα ζαχαρούχα σκευάσματα, όπως και πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι) καθώς θα προσελκύσουν τόσο τις μέλισσες όσο και τις σφήκες.
Μην επιχειρήσετε να διώξετε έναν αφεσμό που "έπιασε" σε σημείο του σπιτιού σας ή κάποιου δέντρου σας. Σε δυο μέρες θα φύγει μόνος του. Επίσης μην επιχειρήσετε μόνοι σας να εξοντώσετε μια σφηκοφωλία.
Οι μέλισσες δεν είναι ΠΟΤΕ επιθετικές μακριά από την κυψέλη τους. Μόνον αν απειλείται η ζωή τους θα κεντρίσουν. Απομακρυνθείτε ήρεμα από το σημείο που κάποιο υμενόπτερο σας ενοχλεί χωρίς κινήσεις πανικού των χεριών. Μην χρησιμοποιείτε έντονα αρώματα (έτσι κι αλλιώς) αν πρόκειται να εκδράμετε στην ύπαιθρο.


Η αδρεναλίνη είναι το φάρμακο εκλογής όχι μόνο στην εκδήλωση αναφυλακτικού σοκ από νυγμό υμενόπτερου αλλά και σε κάθε τροφική ή άλλη αλλεργία (γύρη, latex) η οποία εξελίσεται σε συστηματική αντίδραση.
Σε κάθε περίπτωση Read The F!#$%^&* Manual. Διαβάστε καλά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής μόλις την προμηθευτείτε. Ο χρόνος είναι πολύτιμος κατά την εξέλιξη του επεισοδίου.
Έχω συγκεντρώσει ορισμένες σχετικές πληροφορίες εδώ. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας επιστρέψει πολλές άλλες χρήσιμες αναφορές.

Ετικέτες , , ,

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Καλησπέρα!
Πολύ καλή η προσπάθεια με την αδρεναλίνη
Αλλεργιολόγοι υπάρχουν σχεδον σε όλες τις πόλεις και εκτός Λαικού που μποείτε να ανζητήσετε βοήθεια!Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι αγνοούν τα συμπτώματα!

7/29/2008 9:37 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home