Στην Κυψέλη
Μελισσοκόμος επί τω έργω
Name: BeeHappy
Location: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, GR

Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

Κάνε τον Κινέζο


Σε διάστημα λιγότερο από του ενός μήνα, έγινα μάρτυρας δύο γεγονότων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους. Λέω φαινομενικά καθώς η κοινή συνισταμένη τους βρίσκεται στη λέξη ΑΠΑΤΗ.Όπως γράφει στο πολύ καλό "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΒΛΑΚΙΑΣ" ο πολύ καλός Διονύσης Χαριτόπουλος..."Υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων, οι έξυπνοι και οι βλάκες. Οι πρώτοι δεν το λεν και οι δεύτεροι δεν το ξέρουν".


Σκηνή πρώτη.
Τύπος σοβαρός, γραβατωμένος, ετοιμόλογος και λαλίστατος, αποπνέων βαθιά γνώση του αντικειμένου, χρησιμοποιεί επιστημονικούς όρους, οργανωτικός και συστηματικός (ντοσιέ με φυλλάδια, "μελέτες", "έρευνες", αλληλογραφία επιμελώς ταξινομημένα).
Μυρίστηκε ευκαιρία σε κλάδο που συχνάζουν άτομα του 2ου τύπου που προαναφέραμε.
Διαθέτει, και μάλιστα χωρίς κέρδος!!! το μαγικό φάρμακο που όχι μόνον θα σώσει το μελισσοκόμο από όλες τις ασθένειες που απειλούν τα μέλισσάκια του αλλά παράλληλα θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή του.
Και το βαρρόα το καταπολεμάει, και τη νοζεμίαση, και την τραχειακή ακαρίαση, ακόμα και τις σηψηγονίες (φυσικά και την Ευρωπαική και την Αμερικάνικη, τι ερώτηση ήταν αυτή?). Το πιο σημαντικό? Βοηθάει στη στυτική λειτουργία του κηφήνα, όπερ σημαίνει καλογαμημένη βασίλισσα η οποία θα γεννάει 3-3 τα αυγά.
Το μαγικό φάρμακο? Η Αλόη.
Φυσικά από συγκεκριμένη Αμερικάνικη Εταιρεία κολοσσό (κατά δήλωσή του βέβαια) η οποία κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανένας άλλος στον κόσμο. Να "σταντάρει" (έτσι ακριβώς το λένε και ότι καταλάβατε καταλάβατε) το προιόν. Όπερ σημαίνει ο χυμός που θα πιείτε (ή θα ταίσετε στις μέλισσές σας, γιατί όχι και στις κότες σας, στα πρόβατά σας, στη γκόμενά σας) είναι ανώτερος ακόμα και από το φυτό που προκύπτει.
Χαρακτηριστικό, να μην πω όλων και υπερβάλλω, του μεγαλύτερου ποσοστού των μελισσοκόμων είναι η τάση να βάζουν στην κυψέλη ότι φανταστούν ή τους βεβαιώσουν ότι είναι αποτελεσματικό. Η λίστα δεν έχει τελειωμό, από κόκα-κόλα, betadine, οινόπνευμα, ούζο, οξέα και αλκαλικά και άπειρους άλλους συνδυασμούς χημικών και μη σκευασμάτων.
Γιατί όχι και αλόη θα σκεφτεί ο απελπισμένος μελισσοκόμος που βλέπει το ζωικό του κεφάλαιο να χάνεται και την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα. Άλλωστε από κάποιον γνωστό του θα έχει ακούσει ότι ο τάδε θεραπεύτηκε από τον καρκίνο χάρη στην αλόη.
Βουρ λοιπόν, ζάχαρη, νερό, αλόη, χάπια πρόπολης χάπια γύρης, χάπια, χάπια και το σκεύασμα είναι έτοιμο. Τρέμε Παρλιάρε με τα γλυκά σου.
Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης παρατηρούσα προσεκτικά τον απίθανο αυτό τύπο. Δυστυχώς γι' αυτόν ήταν πολλά τα σημεία που τον πρόδιδαν.
Κάπνιζε αρειμανίως. Κάποια στιγμή μάλιστα άναψε και δεύτερο τσιγάρο ενώ μόλις είχε ανάψει το πρώτο και το είχε ακουμπήσει στο σταχτοδοχείο. Οι κινήσεις του νευρικές. Το ντύσιμο αν και σοβαρό δεν μπορούσε να κρύψει τη φθήνια του και τον πολυκαιρισμό του. Αναφέροντας το βιογραφικό του μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν μεγάλος επιχειρηματίας στο εξωτερικό αλλά κουράστηκε από την έντονη ζωή και γύρισε στην Ελλάδα να ηρεμήσει στο φυσικό περιβάλλον της Αθήνας.
Μελέτησα προσεκτικά τις σημειώσεις του. Κάπου εκεί του είχε ξεφύγει κάτι από το καλά στημένο σχέδιό του. Διαβάζω ότι μελισσοκόμος (αναφέρει όνομα, τηλέφωνο και διεύθυνση) με πολύ αδύνατα μελισσάκια (λόγω ασθενειών), σχεδόν 3-4 πλαίσια πληθυσμό, κάνει θεραπεία με τα σκευάσματα που προτείνει και μάλιστα με αγωγή που του προτείνει ο ίδιος και στο τέλος της θεραπείας βρίσκεται με εικοσάρια μελίσσια!!! Διαβάζω προσεκτικά τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της θεραπείας. 17 ημέρες ήταν το διάστημα. Του αναφέρω ότι η εργάτρια μέλισσα χρειάζεται 21 μέρες από τη γέννα του αυγού μέχρι την έξοδό της από το κελί. Πως το 4αρι μελίσσι σε 17 μέρες έγινε 20αρι? Σάστισε βέβαια, και δικαιολογήθηκε ότι δεν γνώριζε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Δυο λεπτά πριν μας έκανε διάλεξη για το γονιδίομα της βασίλισσας και τα μυστικά της διατροφής της!


Σκηνή δεύτερη.
Φίλος μου τηλεφωνεί και μου αναφέρει ότι το απόγευμα θα τον επισκεφθεί ιατρικός επισκέπτης ο οποίος με ένα απλό, πλην πανάκριβο, τεστ θα μας πει από τι θα νοσήσουμε στο μέλλον. Κάτι για DNA μου είπε Σπύρο, γνωρίζεις κάτι? με ρώτησε. Θα τα πούμε το απόγευμα του είπα.
Ο τύπος μια αντιγραφή του προηγούμενου πρωταγωνιστή μας. Μην τα επαναλάβω. Απλά αυτός δεν κάπνιζε, ίδρωνε. Κάρτα με τα στοιχεία του και της εταιρείας που αντιπροσώπευε δεν είχε γιατί τους το απαγόρευε, είπε, η εταιρεία!
Μπαίνοντας στο χώρο που τον περιμέναμε κρατούσε στο χέρι έτοιμη την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Βλέποντας περισσότερους απ' όσους περίμενε με προσεκτικές κινήσεις την έβαλε στο χαρτοφύλακα. Ο συγκεκριμένος δήλωσε χημικός με πολυετή προυπηρεσία στη μητρική εταιρεία στην Αμερική! (που δεν υπάρχει φυσικά).
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα ιατρικού ενδιαφέροντος θέματα, παρά μόνον στο θέμα της διασφάλισης του ιατρικού απόρρητου. Αντιλαμβάνεστε ότι αν πραγματικά αναλύουν το βιολογικό υλικό που συλλέγουν και προχωρούν στις εξετάσεις που ισχυρίζονται, γίνονται κάτοχοι ενός προσωπικού δεδομένου ιδιαίτερα σημαντικού με πολλές προεκτάσεις.
Φυσικά μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι επτασφράγιστα και εξασφαλισμένα. Μας ανέφερε μάλιστα ότι η εταιρεία λειτουργεί κάτω από "Νόμο-Πλαίσιο" όπως είπε. Ποιός νόμος είναι αυτός? τον ρώτησα. Δεν είναι νόμος μου απάντησε, είναι "Νόμος-Πλαίσιο"!
Οι διαδικασίες σας διασφαλίζονται από κάποιο σύστημα ποιότητας? ήταν η επόμενη ερώτηση (Το ISO δεν καταλάβαινε σε τι αναφέρεται). Βεβαίως μας είπε. Όλα είναι στην ιστοσελίδα. (Μου θύμησε το δικηγόρο του εθνικού μας προπονητή που μας διαβεβαίωνε, ενημερωμένος από την αντίστοιχη ιστοσελίδα, ότι η Φαρμακευτική εταιρεία, προμηθευτής της ντόπας, είναι μεγαλύτερη από το σύνολο των Ελληνικών αντιστοίχων. Απευθύνονται σε αφρικανούς). Θα γράψω παρακάτω την ιστοσελίδα να δείτε μόνοι σας τι αναφέρει στο σύνδεσμο ISO.
Μετά από σχετική πίεση τον έπεισα να μας δείξει την αίτηση ενδιαφέροντος. Απίστευτο αλλά με την υπογραφή του το υποψήφιο θύμα εξουσιοδοτούσε μια διαφημιστική εταιρεία (Active Communication αν θυμάμαι καλά) να προχωρήσει σε ανάλυση DNA το βιολογικό υλικό που θα έδινε!!!
Ποια αρμόδια υπηρεσία άραγε του υπουργείου Υγείας γνωρίζει τις συγκεκριμένες ενέργειες?
Η ιστοσελίδα του "Κέντρου Γενετικών Ερευνών & Αναλύσεων Α.Ε" (τσιμπάς με τον βαρύγδουπο τίτλο) είναι στη διεύθυνση http://www.biogenomica.gr/
Διαβάζοντας το προφίλ της εταιρείας διαπίστωσα και άλλες ανακρίβειες, μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας.

Θα τελειώσω όπως ξεκίνησα, με τον καλό συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο.
"Επειδή όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των ηλιθίων ανάμεσά μας και κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, μάλλον πρέπει να ξανασυστηθούμε".
Ακούμε Ozzy να συνέλθουμε.

18 Comments:

Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Καταρχήν χαίρομαι που συμμετέχω στο blog έστω και για πρώτη φορά, μιας και είμαι νέος συνεπιβάτης στο βαπόρι της μελισσοκομικής ενασχόλησης.

Ολα αυτά που περιγράφεις είναι σημεία των καιρών κατά την άποψή μου. Εχουν ξεφυτρώσει διάφοροι "τεχνοκράτες" οι οποίοι μπροστά στην προσωπική ευχαρίστηση που φέρνει προσωρινά η συσσώρευση πλούτου, δεν υπολογίζουν καμμία άλλη αξία.
Μάλιστα οι τύποι που περιγράφεις είναι απλώς τα θυματάκια που κουβαλούνε την τσάντα και το laptop και φουσκωμένη αυτοπεποίθηση.

Αλλωστε επειδή όλοι εμείς οι Νεοέλληνες δεν έχουμε καμμία σχέση με τους μακρινούς μας προγόνους, φυσικά και ξεχνούμε τον Αριστοτέλη ο οποίος έγραψε πως "ο άνθρωπος αποτελεί την μεγαλύτερη αξία".

Πάντως επειδή και η μέλισσα ανήκει στο ζωικό βασίλειο (σόρρυ για την λέξη μιας και την απεχθάνομαι) ισχύει φυσικά οτι ισχύουν με όλα τα έμβια όντα, πως η ζωή δεν βαδίζει σε κανόνες και νόρμες. Ούτε μοναδικότητες. Για αυτό άλλωστε έχει χώρο και για την τρέλλα.

Χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω και ηλεκτρονικά και ελπίζω την Κυριακή το απόγευμα στην Τούμπα να μας την κάνετε την χάρη, μιας και εμείς στο παρελθόν σας έχουμε φερθεί απλόχερα.
Συντροφικά.

4/10/2008 2:29 μ.μ.  
Blogger witchofdaffodils said...

Αγαπητέ, είχα σκοπό να γράψω ένα ποστάκι για το νεό αυτό βιβλίο (λέω να ανοίξω τις δουλειές στο μαγαζάκι..)
Εχω και κάποιες ενστάσεις, έχει γενικεύσεις το βιβλίο. Δεν ξέρω αν οι περιπτώσεις που αναφέρετε εμπίπτουν στη βλακεία ή στην απάτη. Όσοι εξαπατούν δεν είναι αναγκαστικά βλάκες, ψάχνουν για βλάκες.
Και μη μου ξαναπάρετε θέμα άλλη φορά..

4/10/2008 7:37 μ.μ.  
Blogger glam said...

Καλό!!!
Περισσότερο μου άρεσε η παρατηρητικότητα!!!

Θα διαφωνήσω όμως με τον συγγραφέα !!

Ευτυχώς δεν υπάρχει το δίπολο έξυπνοι- βλάκες,(θα ήταν πολύ μονότονο) όλοι είμαστε ταυτόχρονα και τα δύο! ( Π.χ. βλάκας γονιός/ έξυπνος επιχειρηματίας , και χιλιάδες άλλοι συνδυασμοί , που έπλεξε η φύση για να μη βαριόμαστε!!)

4/10/2008 10:17 μ.μ.  
Blogger chaniabee said...

Βρίσκουν και παίζουν οι μάγκες!!!!

4/11/2008 8:51 π.μ.  
Blogger Ναπολέων said...

Το πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
Bertrand Russel

Χθες είδα το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα, από τις λίγες αξιόλογες εκπομπές της τηλεόρασης, με θέμα την εξαπάτηση του Αμερικάνικου λαού από την κυβέρνηση Bush, μια κλασική συμμορία απατεώνων με κουστούμια. Ευχαριστήθηκα με τον Michael Moore που τα έχωσε στεγνά στους δημοσιογράφους του CNN, οι οποίοι κάνουν το Κινέζο απέναντι σε αυτή τη συνωμοσία με χιλιάδες θύματα σε όλο το κόσμο.
Τι να πεις και για τους Κινέζους που περιφέρουν τα ολυμπιακά ιδεώδη σε όλο το κόσμο ζωσμένα από πλήθος αστυνομικών. Απαιτούν δε από όλους να κάνουν «τουμπεκίνου» για όσα γίνονται στο Θιβέτ.
Αλλά γιατί πάμε μακριά. Ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, υπεύθυνος για το περιβάλλον, χτίζει αυθαίρετο και με περισσή αυτοπεποίθηση τη βγάζει λάδι.

4/11/2008 9:16 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Σύντροφε και συνάδελφε Μάντη χαίρομαι και γω που σε γνωρίζω, πιστεύω να μας κάνεις την τιμή να συμμετέχεις στο σύλλογό μας μιας και "κοντοχωριανός" και έτσι να τα λέμε τακτικότερα.
Δεν αθωώνω τα "θύματα" όπως τους αποκαλείς. Είναι συνηδειτά μέρος και στηρίζουν τα μεγαλύτερα λαμόγια.
Με τις λέξεις δεν έχω καμιά συμπάθεια ή αντιπάθεια. Με τους ανθρώπους έχω, τα έργα και το χαρακτήρα τους. Οι κανόνες και οι νόμοι είναι ανθρώπινα δημιουργήματα με σκοπό να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποτε έλεγαν τρελό όποιον ισχυριζόταν ότι η γη γυρίζει. Σήμερα θεωρούν τρελό όποιον πιστεύει σε άλλη κοινωνική οργάνωση πέραν αυτής της νεοφιλελεύθερης εκδοχής της εκμετάλλευσης.
Τα γκαρντάσια σύντροφε εκτός από κιμπάρηδες είναι και μεγαλόψυχοι (δες Λεβαδειακό).

Αγαπητή, δεν αναφερόμουν στο εξαπατώντα, αλλά στον εξαπατώμενο. Δεν είναι καθόλου βλάκες, βλάκες μας θεωρούν.
Να το ανεβάσετε το θέμα να σχολιάσουμε και σε κάτι άλλο εκτός από κρεμούλες ανόρθωσης πεσμένου ηθικού.
Έχω σκεφτεί και γω εδώ και μήνες να ξεκινήσω ένα παράλληλο ιστολόγιο αφιερωμένο στο Βασίλη Ραφαηλίδη (αγαπημένος) και τα βιβλία του. Απαιτεί όμως πολύ χρόνο (διάβασμα) και σαφώς προσεκτικότερο γράψιμο έναντι του "χαλαρού" μελισσοκομικού. Ίδωμεν.

Glam, μην πυροβολείς το συγγραφέα, μόλις δυο παραγράφους παρέθεσα από το βιβλίο του οι οποίες φυσικά και δεν αποδίδουν το πνεύμα του. Θα σου το πρότεινα αν έχεις χρόνο να το διαβάσεις. Διαβάζεται σε ένα απόγευμα και αν μη τι άλλο θα χαμογελάσεις σε πολλές σελίδες του. Όχι δεν παίρνω ποσοστά από τις πωλήσεις.

Σύντεκνε, τι κουζουλάδες κάνατε πάλι μέρα μεσημέρι στα Χανιά? Τι πιστολίδι ήταν αυτό?

4/11/2008 9:33 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

δεν λέω, καλός κι ο Όζης, αλλα το "μέταλλο" του μπη χάπι ακόμα καλυτερο...

μία που η εξυπνάδα δεν ειναι και το δυνατοτερο της σημειο :-D

4/11/2008 12:33 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Λες να ακούει στο νόμο της βαρύτητας η εξυπνάδα? Να δυσκολεύεται να φτάσει ψηλά?
Ο καλός ο άνθρωπος δεν είναι βλάκας. Πολύ περισσότερο δεν είναι μαλάκας. Μπορεί να τον εκμεταλλεύονται εύκολα αλλά ...όλα εδώ πληρώνονται ;-)

4/11/2008 12:42 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Έχετε ακούσει Ναπολέων το σύνθημα Αλήτες-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-Δημοσιογράφοι?
Η εξουσία πάντα είχε τα γιουσουφάκια της. Απλά τώρα φοράνε Prada & Armani.
Δυο δις καταναλωτές και μάλιστα πεινασμένοι είναι αυτοί, πως να τους χαλάσεις το χατίρι?

4/11/2008 12:48 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

μπη χαπι,
σου στελνω και την εικονα του εν λόγω συνθήματος... ζωγραφισε ο χατζόπουλος κυριολεκτικα

http://bp1.blogger.com/_FX_M83uWvE0/R-T49VYSoFI/AAAAAAAABXU/lgWdec_9QDI/s1600-h/geliografia.jpg

όσο για το "αλλο" ναι μωρε:

"μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών" ;-)

4/11/2008 1:08 μ.μ.  
Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Σύντροφε beehappy, μιας και είμαι σχετικά νέος στον χώρο θα μάθω για το σύλλογο και σύντομα (παρόλο που δεν αντέχω να ομαδοποιούμαι εκτός φυσικά απο την ΑΕΚ) θα γίνω ΜΕΛ-ος και θα τα λέμε και απο κοντά.
Απο τότε που μου έκλεψαν τα 2 μελίσσια την έψαξα για να βγάλω μελισσοκομικό βιβλιάριο και απο την ΠΑΣΕΓΕΣ μου προτείνανε να επικοινωνήσω με τον Σύλλογο Ν. Μάκρης.

Αν μπορώ να βοηθήσω για την κοινή τρέλα που έχουμε για τον Βασίλη Ραφαηλίδη, είτε με εργασία είτε με έντυπο υλικό, παρακαλώ ενημέρωσέ με. Πιστεύω πως τέτοια μυαλά δεν θα πρέπει τουλάχιστον μετά θάνατον να μένουν στο περιθώριο, παρόλο που συνηδειτά υπήρξε το περιθώριο εν ζωή. Κινητό 6936-584576.

Στο θέμα των βλακών πάντως θα συμφωνήσω με τον glam που έχει εναρμονισθεί με την αρχαία Ελληνική ρήση "ουδέν κακόν αμειγές καλού" αλλά και με τον Ταοισμό και την όλη φιλοσοφία του Γιν και Γιαν.

4/11/2008 3:56 μ.μ.  
Blogger μελονικος said...

Πολύ ωραίο το θέμα που ανέβασες. Και σωστά τοποθετείσαι. Όμως θα σου πω κάτι από τη πείρα της ηλικίας μου. Και επικαλούμαι αυτή γιατί από γνώσεις, είμαι πολύ πίσω από σένα. Οι μεγαλύτεροι βλάκες είναι οι έξυπνοι.
Όσο πιο πολύ θέλουν να είναι έξυπνοι, τόσο πιο βλάκες είναι.
Και πραγματικά ξύπνοι είναι οι βλάκες. ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Πόσες φορές δε σε βούλωσαν εκείνοι που θεωρείς βλάκες. Εγώ την έχω πατήσει επανηλημένα.. και κάτι άλλο. Σου χρωστώ να έρθω να σε βρώ . Έτσι και αλλιώς το φθινόπωρο κατεβαίνω για καιρό στην Αθήνα. Με εκτίμηση νικος

4/11/2008 11:19 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Στο σύλλογο της Ν.Μάκρης αναφερόμουν και γω. Τον "ΚΗΦΗΝΑ". Καλοδεχούμενος. Θα επικοινωνήσω μαζί σου αφού επιστρέψω από Θεσσαλονίκη που φεύγω αύριο.
Αν κρίνω από το σκόρ που είδα πριν λίγο, επαληθεύομαι...
Θα τα πούμε σίγουρα σχετικά με τον Ραφαηλίδη. Ίσως είναι η αφορμή (ευκαιρία) που περίμενα.

Δεν ξέρω,καθότι δεν εκροσωπώ την κοινότητα των έξυπνων, αν θέλουν να είναι έξυπνοι ή διαθέτουν το χάρισμα και χωρίς να το θέλουν. Όπως την ομορφιά. Εδώ θα παραφράσω κάτι που είπε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (στιχουργός). Η ομορφιά είναι σπουδαιότερη από την εξυπνάδα (ο ίδιος αναφέρθηκε στον μορφωμένο/καλλιεργημένο) καθώς είναι αυταπόδεικτη (η ομορφιά) σε αντίθεση με την εξυπνάδα για την οποία πρέπει να πείσει κανείς. Το αναφέρω καθώς υπάρχει σχετικό κείμενο στο αναφερθέν εγχειρίδιο. Θα "ψήσω" τη μάγισσα να ανεβάσει το ποστ για το βιβλίο. Θα έχει ενδιαφέρον.
Θα χαρώ όποτε έχεις το χρόνο και τη διάθεση.

4/13/2008 9:02 μ.μ.  
Blogger Beekeeper said...

Ρε τον Οζυ το φουκαρα... δεν την παλευει πια κι αυτος. Ο μπαρμπας με την αλοη υποθετω ειναι ο γνωστος που πρηζει κι εμενα. Τα βρισκουν και τα κανουν. Αυτο εχω να πω. Αμα φανε κανα δυο ξεμπροστιασματα θα ισιωσουν. Ετσι θελουν. Και οι αλοες και τα dna και οι εθνικοι προπονητες.

Και για του λογου το αληθες, μιας και με πεισμωσες τωρα: Την επομενη φορα που θα μου στειλουν mail για την αλοη, θα τους δημοσιευσω με τα "καλυτερα" σχολια. (Αφου θελουν διαφήμιση θα την εχουν.)

4/14/2008 12:27 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Οι "έξυπνοι" φίλε Κώστα εκτός από χοντρόπετσοι είναι και επίμονοι. Όσες φορές και όσους να ξεμπροστιάσει κανείς το φαινόμενο δεν θα σταματήσει καθώς θα εμφανιστούν νέοι & βελτιωμένοι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μάθουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε. Να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία της αγέλης.

4/14/2008 10:02 π.μ.  
Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Περί βλακείας εγκόλπιον :

Ας μιλήσουμε για την βλακεία.

Περίεργο θέμα, αλλά πάντα επίκαιρο.

Είδα κάποτε ένα ρητό και μου άρεσε.
``Η βλακεία είναι αήττητη``, έλεγε.
Οσο περνάνε τα χρόνια, ανακαλύπτω οτι το ρητό λέει την αλήθεια. Πράγματι, ο βλάκας είναι αήττητος.
Κατ`αρχάς λόγω της βλακείας του δεν καταλαβαίνει οτι χάνει. Ακόμη και την ήττα του ο βλάκας την αντιλαμβάνεται σαν νίκη. Μπορεί, ας πούμε, να κόβει το κεφάλι του οτι το άσπρο είναι μαύρο και όταν τελικά πειστεί οτι είναι άσπρο, να πανυγηρίζει λέγοντας οτι αυτό ακριβώς εννοούσε και αυτός!

Ενα απο τα κύρια χαρακτηριστικά του βλάκα είναι οτι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει και να συγχωρέσει το οτι δεν είναι όλοι βλάκες σαν κι αυτόν.
Αυτόματα ο μή βλάκας γίνεται θανάσιμος εχθρός του.
Επειδή λοιπόν λόγω της βλακείας του δυσκολέυεται να συναναστρέφεται με μή βλάκες, παρατηρείται το φαινόμενο ο αρχιβλάκας να πλαισιώνεται απο βλάκες. Για αυτό βλέπετε μερικές φορές τσούρμο τους βλάκες. Του αρέσει του βλάκα να επιβεβαιώνει συνεχώς οτι υπάρχουν κι άλλοι βλάκες, στους οποίους μπορεί να φαίνεται ακόμη και έξυπνος! Αυτό είναι και το βασικό συστατικό της συνομοσίας των ηλιθίων. Πολλοί ηλίθιοι μαζί προσπαθούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με τον πιο ευτελή, να βλάψουν όποιον απλώς δεν είναι ηλίθιος σαν κι αυτούς.
Για αυτό συνήθως ο βλάκας είναι και συκοφάντης, κωλοτούμπας, γλείφτης, ψεύτης, δειλός κ.λ.π.
Ολα αυτά ξεκινούν απο την ανικανότητα που του προκαλεί η βλακεία του.

Ενα άλλο στοιχείο είναι οτι η βλακεία δεν θεραπεύεται. Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, αλλά ο βλάκας παραμένει βλάκας. Κι όταν κάνει τον απολογισμό του ο βλάκας, πάντα ρίχνει την ευθύνη για το τίποτε ή το ελάχιστο που έχει κάνει στην ζωή του στο οτι οι άλλοι, αυτοί που πέτυχαν δηλαδή, είναι απατεώνες.

Ολοι θα έχετε συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων.
Θα σας συνιστούσα να γελάτε μαζί τους και να προσέχετε παράλληλα, γιατί οι βλάκες είναι επικίνδυνοι.

Υπάρχει ακόμα ένα είδος βλάκα. Το είδος ``καλοκάγαθος-βλάκας``. Αυτό το είδος δυστυχώς είναι ακόμη πιο επικίνδυνο.

Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με τους βλάκες, αγαπητοί φίλοι.
Αν κάποιος αναγνώρισε τον εαυτό του, απλώς δεν είναι φίλος.


Ακριβής αντιγραφή απο την στήλη ``Πρωινά Σφηνάκια``
της εφημερίδας ``Ωρα για Σπόρ``
του φύλλου του Σαββάτου 5 Ιουνίου 1999

4/14/2008 11:38 π.μ.  
Blogger Spyros said...

γενικά χρειάζεται προσοχή, γιατί οι καιροί (και οι άνθρωποι) είναι πονηροί...

Σπύρο, η cola cola δεν την συνιστώ, έχει καφεϊνη και τις διεγείρει πολύ. Καλύτερα Sprite και μάλιστα χλιαρή για να την παίρνουν καλύτερα...

4/14/2008 1:38 μ.μ.  
Blogger Κωνσταντινος Αγγελόπουλος said...

Αν υπάρχουν τόσοι πολλοί βλάκες όπως μερικοί νομίζουν, τότε θα πρέπει κάποιος να ανακαλύψει το βλακόμετρο και να μετρήσει πρώτα τους έξυπνους. Το όργανο θα σπάσει όλα τα ρεκόρ

4/16/2008 11:24 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home