Στην Κυψέλη
Μελισσοκόμος επί τω έργω
Name: BeeHappy
Location: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, GR

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2008

CCD & Θηλυκοποίηση


Το ένα τρίτο των μελισσοσμηνών στην Αμερική ήδη έχει χαθεί. Η Ευρώπη ακολουθεί με αντίστοιχα νούμερα και κανείς ακόμα δεν δεν μπορεί να πει το γιατί.Οι απόψεις πολλές, οι έρευνες παίρνουν και δίνουν, σενάρια για την ευθύνη των κεραιών των κινητών τηλεφώνων (λες και δεν κατακλύζεται ο αέρας από χιλιάδες άλλα ραδιοκύματα έτσι κι αλλιώς) και άλλα πολλά έχουν γραφτεί και συζητηθεί.

Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο πιο καταστροφικός και για τα δικά μου μελισσοσμήνη. Με απώλειες άνω του 60% τρέμω και μόνο στην ιδέα να επαναληφθεί.
Όλους αυτούς τους μήνες προσπάθησα να ανιχνεύσω τα λάθη που πιθανών έκανα στη μελισσοκομική μου πρακτική. Τι ήταν αυτό που εξολόθρευε δυνατά μελισσοσμήνη από τη μια μέρα στην άλλη?

Διάβασα και διαβάζω εκατοντάδες άρθρα, συζητώ σε κάθε ευκαιρία με εμπειρότερους μελισσοκόμους στην προσπάθειά μου να πλησιάσω στο αίτιο του προβλήματος.
Το σύνολο των ερευνών των ειδικών επιστημόνων αναφέρουν ασυνήθιστη αύξηση αλλά και συνύπαρξη του συνόλου σχεδόν των μελισσοκομικών ασθενειών στα καταρρέοντα μελισσοσμήνη. Θεωρώ ότι είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο. Οι μέλισσες (όπως και όλα τα έμβια όντα) για εκατομμύρια χρόνια συνυπήρχαν με τις ασθένειές τους. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα λειτουργούσε και προσαρμοζόταν. Μιλώ για ανοσοποιητικό καθώς είναι εξακριβωμένο ότι δεν ευθύνεται το βαρρόα στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ασφαλώς το βαρρόα ήταν και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, πρωτόγνωρο για τη μέλισσα ή οποία ακόμα αδυνατεί να το διαχειριστεί μόνη της. Με τον έναν ή άλλο (το "άλλο" έχει σχέση με αυτά που θα γράψω παρακάτω) τρόπο όμως, οι μελισσοκόμοι το αντιμετωπίζουν. Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να ψάξει κανείς στα αίτια που εξασθενούν το αναπαραγωγικό σύστημα των μελισσών.Δύο, κυρίως, παράγοντες πιθανών ευθύνονται γι αυτό. Η διατροφή και τα εντομοκτόνα. Τα μεταλλαγμένα τα εντάσσω στη διατροφή.

Το πρώτο που θα μάθει κανείς όταν ξεκινήσει τη μελισσοκομία είναι ότι η βασίλισσα, σε αντίθεση με την εργάτρια που ζει από 30 μέρες έως 6-7 μήνες, ζει έως και 4 ή και 5 χρόνια.
Όταν λέμε ότι ζει μια βασίλισσα, υπονοούμε φυσικά ότι ωοτοκεί. Κατά τα γνωστά, μια βασίλισσα την Άνοιξη ωοτοκεί μέχρι και 3.000 αυγά την ημέρα! Δυο με τρεις φορές το βάρος της! Με απλούς υπολογισμούς θα υπολογίσουμε μερικά εκατομμύρια αυγά κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Εδώ λοιπόν έρχεται η παρατήρηση η δική μου. Ποιος μελισσοκόμος μπορεί να μας πει με ασφάλεια ότι έχει μελίσσι με βασίλισσα 5 ή και 4-3 ετών? Όταν λέω με ασφάλεια, εννοώ συστηματικό και οργανωμένο μελισσοκόμο που μαρκάρει τις βασίλισσες και κρατά στατιστικά στοιχεία.
Η δική μου εμπειρία λέει ότι στο χρόνο σχεδόν πάνω ή οι μέλισσες οι ίδιες θα αντικαταστήσουν τη βασίλισσα ή ο μελισσοκόμος, καθώς η απόδοσή της δεν είναι ικανοποιητική.

Τις πταίει?

Κατ' εμέ, ο ...παρεξηγημένος κηφήνας. Δεν φταίει επειδή είναι τεμπέλης. Έχασε τη λίμπιντό του σύντροφοι. Μας τον πουστέψανε. Καμιά βασίλισσα δεν γονιμοποιείται σωστά. Και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μια κακογαμημένη γυνή (ισχύει και για το ανθρώπινο βασίλειο).
Τις αιτίες της ανικανότητας του κηφήνα (αναφέρομαι στην ποιότητα του σπέρματος φυσικά και όχι σε στυτική δυσλειτουργία) θα τις ψάξουμε, που αλλού? στη διατροφή του.
Το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων για τη διατροφή τους οι μέλισσες το λαμβάνουν μέσω της γύρης. Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει κανείς τις αιτίες του προβλήματος.
Ένας συνδυασμός των γνωστών περιβαλλοντικών προβλημάτων με παράλληλη αύξηση των χημικών ουσιών που ο οργανισμός των έμβιων όντων εκλαμβάνει ως οιστρογόνα, οδηγεί με γοργά βήματα στη θηλυκοποίηση των πάντων. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ούτε το σπέρμα των φυτών (γύρη) ούτε το σπέρμα των κηφήνων. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το ότι οι κύριες ουσίες που το ανθρώπινο σώμα εκλαμβάνει ως οιστρογόνα είναι τα εντομοκτόνα, τα πλαστικά και τα λιπάσματα.
Οι παραπάνω ουσίες λειτουργούν ως αντισυλληπτικά στους θηλυκούς οργανισμούς και θηλυκοποιούν τους αρσενικούς. Το συνδυασμό αυτό εκτός από τις οθόνες μας δυστυχώς τον βλέπουμε και στις κυψέλες μας.

Όπως αναφέρει ο κος Ζουπάνος (χειρουργός, παιδοουρολόγος), "Η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος προφανώς επηρεάζει και τον ψυχισμό-σεξουαλική συμπεριφορά του ανδρός. Με την παρουσία των ουσιών «oestrogelike» μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να είναι πια ουδέτερη ή ακόμα και ομοσεξουαλική".
Καθώς λοιπόν το σύνολο σχεδόν των καλλιεργούμενων αλλά και των αστικών εκτάσεων ψεκάζεται με "πουστόνιο" θα είχε ενδιαφέρον το σχόλιο κάποιων συναδέλφων που διατηρούν μελισσοσμήνη μακρυά από τον "πολιτισμό", σε μη καλλιεργούμενες, μη ψεκαζόμενες περιοχές.

Σύντροφοι μελισσοκόμοι! Όχι στο πουστόνιο. Μην βάζετε εντομοκτόνα στα μελίσσια σας.

Εμπρός στον αγώνα για βαρβάτους κηφήνες!






Ετικέτες ,

33 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Α-ΨΟ-ΓΟΣ!

"Όχι στο πουστόνιο"!!!


( άκου "όχι στο πουστόνιο"!!! )

:-D

6/27/2008 12:45 μ.μ.  
Blogger Σταύρος Χαμπάκης said...

Απόλαυσα την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη σου, τι να κάνουν άραγε οι μελισσοκόμοι στην Τήλο;

6/27/2008 4:01 μ.μ.  
Blogger markos aliprantis said...

Ρε σύ τί μου έκανες τώρα;
Λές τώρα στα γεράματα να αρχίσει να μου σηκώνεται από πίσω;χαχαχα
Το ότι ο πλανήτης θηλυκοποιείται το έχω δεί σε κάτ ντοκυμαντέρ.
Πάντως την μεγαλύτερη σε ηλικία βασίλισσά μου την καθάρισα φέτος με χρώμα μπλέ.
Έκανα το "κόλπο"που λέγαμε και το βάζο πήρε το χρώμα της.

6/27/2008 5:56 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Bravo beehappy
Γελασα και προβληματιστικα μαζι
Να εισαι καλα
Παμαγιωτης

6/28/2008 10:55 π.μ.  
Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Σπύρο, μπορεί να πέρασε καιρός απο την τελευταία σου ανάρτηση, αλλά όπως πάντα άλλωστε, τα σχόλια σου γίνονται αντικείμενο βαθύτατου προβληματισμού και φυσικά είναι σούπερ εύστοχα. Ορισμένες φορές είναι γλυκοάκουσμα και άλλες φορές γροθιές στο στομάχι.

Τα πουστόνια αντιλαμβάνομαι στην εποχή μας, πως δεν χαλούνε καθόλου τις γκόμενες που δεν αγχώνονται για την διαιώνιση του είδους (εργάτριες) αλλά κτυπάνε τα θεμέλια της οικογένειας που τα υπερασπίζουν οι μανάδες (βασίλισσες). Κοντόφθαλμη η θεώρηση των κοριτσιών, αλλά ......that's life.
Σκέψου να είχαν και show bizz, όπως το σήμερά μας. Θα είχαν καθηλωθεί και αυτές στην TV για να βλέπουν όλα τα αγοράκια να έχουν αυτή την θηλυπρεπή συμπεριφορά και έτσι θα νόμιζαν και αυτές πως το "ελαφρύ" είναι το συχνό. Δεν μιλάω για νορμάλ, διότι κανείς δεν ξέρει τι και ποιό είναι το νορμάλ.

Στα μέρη που μελισσοβοσκούν τα σμήνη μου και που συμπίπτουν με ορισμένα δικά σου, αντιμετωπίζω ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα επιβίωσης, που λόγω της μη πρώτερης εμπειρίας μου με έχει προβληματίσει και δεν έχω ιδέα για το πως πρέπει να το αντιμετωπίσω.
Μιλάμε, πως ενώ περίμενα με την ανθοφορία του θυμαριού να βλέπω σφραγισμένα μέλια, αντ'αυτού βλέπω μη είσοδο νέκταρος και γύρης με αποτέλεσμα να χάνω πληθυσμό και να κόβει η βασίλισσα την γέννα. Και απο όσο καταλαβαίνω, απο εδώ και πέρα για τους επόμενους 2-3 μήνες απαγορεύεται να τα αφήσω στο ίδιο μέρος. Δυνατά μελίσσια έχουν αρχίσει και παίρνουν την κατιούσα και πολύ φοβάμαι πως αν δεν κάνω κάτι, θα αρχίσω να κάνω παρέα με την χημεία και την καταπολέμηση των ασθενειών που κάτι τέτοιο περιμένουν μάλλον οι σκοτεινές δυνάμεις.

Αν το έχεις αντιμετωπίσει κάπως, θα με έσωζες αν μου υποδείκνυες την λύση.

Φιλικά και συντροφικά

6/28/2008 8:58 μ.μ.  
Blogger Beekeeper said...

Καιρό ειχες να γράψεις.. αλλα έγραψες...:D

6/29/2008 12:34 μ.μ.  
Blogger Θεοδόσης Κατσαρός said...

Τις πταιει; Η αγελάς (αγελάδα) μια φορά το χρόνο περιμένει τη χαρά στα σκέλη της και έρχεται ο γεωτεχνικός με το σωλήνα. Πώς να μην τρελαθεί;
Η βασίλισσα περιμένει αυτή τη χαρά για μια φορά στη ζωή της και έρχομαι εγώ με τη σύριγγα να της προσφέρω τι; Γι αυτό γεννά για λίγο και μετά κόβει απότομα και δεν ξαναγεννά...... μετά σου λέει τεχνητή γονιμοποίηση. Εεεμμμ τι να σου κάνουν και οι κηφήνες; Που ν βγάλουν τη βαρβατίλα τους;; με το πουστόνιο που μπλέξαμε….

6/29/2008 3:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μικρή παρατήρηση: "Ομοφυλοφιλική συμπεριφορά" δεν σημαίνει μείωση της λίμπιντο, όπως φαίνεται να πιστεύετε. Κάθε άλλο. Οι ορμόνες λειτουργούν κανονικότατα. Ο ερωτικός στόχος όμως είναι διαφορετικός. Αν η βαρβατίλα σημαίνει αυξημένη ερωτική διάθεση τότε, απ ό,τι ακούω, οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ βαρβάτοι άνδρες. Με την ανθρωπομορφική σκέψη, έστω και για πλάκα, μάλλον δύσκολα θα βρείτε λύσεις για τα προβλήματά των μελισσιών σας.

Δεν κατάλαβα αν ο γιατρός μιλάει για ανθρώπους ή για μέλισσες.

6/29/2008 4:13 μ.μ.  
Blogger chaniabee said...

Καλός τονε και ας άργησε!!!! Που ήσουν στη Ιταλία??
Δεν αντιλέγω στα παραπάνω φίλε μου bee hapy αλλά να χαλάσουν και οι κηφήνες? Αγγλική ράτσα χρησιμοποιούμε? Εγώ από τα λίγα που ξέρω ,οι αδελφές ψυχές , δεν χάνουν την δύναμη του σπέρματος τους, ούτε και την όρεξη αλλά ούτε και την ποσότητα του υλικού τους. Ασφαλώς δεν διαφωνώ με την θηλυκοποίηση που μας περιτυλίγει , αλλά γιατί όσες αδελφές έχουν παιδιά είναι αγόρια?? Δεν θα προσπαθήσω βέβαια να αναλύσω τις ορέξεις των πισωγλεντιδων από εδω!!!! Αλλά κουβέντα να γίνετε!!!!

6/29/2008 7:06 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV ΠΟΛΥ ΠΟΥΣΤΟΝΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΕΓΡΑΨΕΣ...

6/30/2008 7:31 π.μ.  
Blogger PanKok said...

Όπως πολύ εύστοχα σχολιάσε ο Κώστας, καιρό είχες να γράψεις... αλλά έγραψες!!!

:-) :-) :-)

(ΥΓ: Μάρκο, θα μας πεις κι εμάς το "κόλπο"?)

6/30/2008 9:16 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Φαίνεται ότι μόνον εγώ απέχω του υπολογιστή τα Σαββατοκύριακα!

[μσν. βαρβάτος λατιν. barbatus (= γενειοφόρος)]
-η, -ο επίθ. ο ένορχις, ικανός για γενετήσιο οργασμό | (μτφ.) άξιος, δραστήριος | (μτφ.) πολύς, μεγάλος

Η βαρβατίλα λοιπόν προσδιορίζει την ερωτική διάθεση του άρρενος (ένορχις) ως προς την (νορμάλ - γενετήσια) συμπεριφορά με αντικείμενο πόθου και στόχο το θήλυ.
Κάθε άλλη στόχευση συνιστά παρέκκλιση. Εκτός αν θεωρείται νορμάλ να βάζει κανείς βενζίνη από την εξάτμιση.

Τειρεσία θα μιλήσουμε τηλεφωνικά σύντομα και θα βρεθούμε.

6/30/2008 11:05 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Όμως:

γενετήσιος -α -ο (επιστ. ) που αναφέρεται σε φαινόμενα, λειτουργίες ή διαταραχές που έχουν σχέση με την αναπαραγωγή, τις σχέσεις των δύο φύλων, τη λειτουργία των γεννητικών αδένων κτλ. · (πρβ. σεξουαλικός, αφροδισιακός): Γενετήσιο ένστικτο. Γενετήσια ορμή / διαστροφή. Γενετήσια πράξη / επαφή.

Δεν καλύπτει μόνο το νορμάλ το γενετήσιος. Εσείς το θέλετε έτσι. Ούτε ως προς το "παρέκκλιση" θα διαφωνήσουμε. Υποθέτω όμως ότι ακόμα και τα μελίσσια που, εξαιτίας της όποιας παρέκκλισής τους, καταστρέφονται, εσείς τα αγαπάτε. Κάνετε άλλωστε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τα σώσετε. Δεν τους δίνετε μια να πάνε στον αγύριστο τα ανώμαλα που "βγάζουν βενζίνη απ την εξάτμιση"... Άρα...
*
Κατά τα άλλα το μπλογκ σας είναι, κατά τη γνώμη μου, ενδιαφέρον. Δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω παρατηρήσεις αν δεν ήταν.
*

6/30/2008 7:11 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Προσοχή λοιπόν μήπως η παρέκκλιση των μελισσιών σας είναι ότι έχουν βενζίνη στον εγκέφαλο.

6/30/2008 7:24 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανωτέρω ανώνυμος ήμουν εγώ.
*
Και μία τελευταία παρατήρηση και συγχωρείστε μου, παρακαλώ, την κατάχρηση. Εσείς οι μελισσοκόμοι είστε τρομεροί. Εγώ θα τρελαινόμουν αν η γυναίκα μου συμμετείχε σε παρτούζα διαρκείας με δεκάδες (;) άνδρες. Θα μου φαινόταν, πώς να το πω, παρέκκλιση. Σε εσάς δεν κάνει εντύπωση. Επίσης θα θεωρούσα παρέκκλιση τα φαινόμενα αιμομιξίας σε ένα μελίσσι. Εσάς δεν ιδρώνει τ' αυτί σας. Αλλά το από πού κλάνει το χρυσόψαρο σας γεμίζει απορίες...
*

6/30/2008 8:00 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Για αρχή ευχαριστώ που θεωρείτε ενδιαφέρουσες τις κάποιες σκέψεις μου που εκφράζονται μέσα από το ιστολόγιό μου.
Ως προς την κοινωνία των μελισσών:
Ναι, θεωρώ ότι, δυστυχώς, οι μέλισσες έχουν "βενζίνη" στον εγκέφαλο. Και όχι μόνον οι μέλισσες αλλά σχεδόν όλη η διατροφική μας αλυσίδα. Η χρήση χημικών ουσιών είναι ανεξέλεγκτη και όχι μόνον στην Ελλάδα όπου ο καθένας κάνει, κυριολεκτικά, ότι θέλει.
Ως προς την ανθρώπινη εκδοχή της:
Οι με διαφορετική ερωτική στόχευση συνάνθρωποί μου δεν με ενοχλούν. . Το ότι το θεωρώ παρέκκλιση δεν σημαίνει ότι το καθιστώ αξιόποινο ή αποδιοπομπαίο, "κουσούρι" ή αισχρό, μέχρι του βαθμού που χάνει κανείς την αξιοπρέπειά του στην ανάγκη του (ένστικτο) να ικανοποιήσει τις ερωτικές του διαθέσεις σε μια κοινωνία με εβραϊκή ηθική. Βλέπετε ότι και σεις την παρτούζα τη θεωρείτε παρέκκλιση.
Η "παρτούζα" του γαμήλιου ταξιδιού της βασίλισσας εξυπηρετεί την βιοποικιλότητα.
Η διαφορά βρίσκεται στο ότι το σύνολο(?) των άλλων έμβιων όντων συνουσιάζεται με σκοπό τη διαιώνιση. Ο άνθρωπος για ευχαρίστηση, αλλά στη εβραϊκή ηθική η ευχαρίστηση (ερωτική) είναι αμαρτία.
Ναι υπάρχουν και φαινόμενα αιμομιξίας. Κηφήνες (γιοί) της βασίλισσας γονιμοποιούν νέες βασίλισσες (κόρες) της ίδιας βασίλισσας. Απ' όσο έχω διαβάσει προκύπτουν αντίστοιχα με την ανθρώπινη αιμομιξία προβλήματα.

Τελειώνω χαρίζοντας στους τραγικά μόνους αυτής της ζωής τους στίχους του Ρασούλη από το ιστολόγιο της πάντα υπέροχης Κλέλιας .

7/01/2008 11:34 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Κάπου (λόγω tag) χάθηκε μια πρόταση.

Έλεγα ότι δεν με ενοχλούν οι με διαφορετική ερωτική στόχευση άνθρωποι.
Με ενοχλεί η θηλυπρέπεια.

7/01/2008 11:37 π.μ.  
Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Κε Παλαμά,

το 2008 δεν υπάρχει χώρος για διαξιφισμούς σε ότι έχει να κάνει με την πληθώρα και την διαφορετικότητα των απόψεων μας.

Εμεις - μέσω του εύστοχου σχολίου του beehappy - έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που τυρρανάει τις κοινωνίες των μελισσίων μας. Το οτι πουστεύουν οι άντρες (κυφήνες) και δεν έχουν όρεξη ούτε για παρτούζες με συνέπεια τις μισοριξιές εν πτήσει, ούτε για σεξουαλικές προκλήσεις απο την βασίλισσα (ακολουθία σε γαμήλια ταξίδια).
Το έχουν ρίξει στο Playstation φαίνεται και όπως τα αγοράκια στα σύγχρονα μπράκια ασολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός του "θέματος", έτσι και εδώ οι κυφήνες μας μας κάνουν νερά.

Στην Αμερική πληροφοριακά ταλαιπωρούνται ήδη απο το Colony Collapse Disorder http://en.wikipedia.org/wiki/Colony_Collapse_Disorder) και ακόμη και άσχετοι άνθρωποι με την μελισσοκομία είναι γνώστες του συγκεκριμένου φαινομένου.

Φυσικά και ο καθένας μας έχει στεγανά και φραγμούς, αλλά το θέμα της διαφορετικής ερωτικής στόχευσης (κατά beehappy) δεν ενοχλεί και απασχολεί κανέναν μας, παρεκτός ίσως των Δασκάλων μου στο Δημοτικό.

Επειδή ο κος beehappy δεν νομίζω πως τυχαία επέλεξε τον δίσκο του Ρασούλη/Ξυδάκη "ΤΑ ΔΗΘΕΝ", συνεχίζω προσθέτοντας άλλο ένα λιθαράκι αντίστασης στα "δήθεν". Κυκλοθυμικός Καιρός, σου αλλάζει γνώμες και κουστούμια, σύννεφο μαλλί, όψη σαν καπνός και απο θεωρίες νεροζούμια.....

Σπύρο σε αυχαριστώ για τις σουμβουλές σου στο τηλέφωνο και αν έχει χρόνο και είσαι διαθέσιμος αύριο θα τηλεφωνηθούμε για την επίσκεψη που λέγαμε, μιας και είναι καιρός για ανασύσταση δυνάμεων μου φαίνεται

Φιλικά και συντροφικά

7/01/2008 3:04 μ.μ.  
Blogger witchofdaffodils said...

To "πουστόνιο" κατ'αρχήν μου κάνει σαν ένα καινουργιο ενδιαφέρον χημικό στοιχείο του οποίου πολύ θα ήθελα να δω τη συντακτική αλυσίδα:)

Οποιος χανει τη λίμπιντό του γίνεται κατ'ανάγκη gay? Τσεκάρατε τους κηφήνες σας ως τέτοιους?

Το ξέρετε ότι οι γνωσεις μου περι μελισσοκομίας είναι σχεδόν ανύπαρκτες, το άρθρο που γράψατε (επιτέλους) είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά έχει να κάνει με το περιβάλλον, έτσι το αντιλαμβάνομαι, και όχι με την ομοφυλοφιλία (νομίζω) την οποία αντιμετωπίζετε με καθαρά χριστιανική οπτική.

Βλέπετε, αυτή δεν εμπόδισε τους 300 να γίνουν υπόδειγμα "ανδρείας", μέχρι και χολυγουντιανό επος, 2.500 χρόνια μετά..

7/02/2008 11:52 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Να δω κρεμούλα νυκτός με πουστόνιο και θα κλείσω το blog.

Έχετε άλλη εκδοχή εσείς? Εξ' άλλου όπως είπε και ο Μέγας Τζίμης "Οι gay είν' αναγκαίοι".
Τους κηφήνες μου τους ταίζω με ταυρίνη και προς το παρόν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με επάρκεια.

Ναι σωστά το αντιληφθήκατε, μιλώ για την περιβάλλουσα θηλυκοποίηση του σπέρματος (οποιασδήποτε μεταφυσικής εκδοχής).

Στους 300 της βουλής αναφέρεστε?

7/02/2008 12:59 μ.μ.  
Blogger witchofdaffodils said...

oχι, στους Spartans :)

7/02/2008 2:51 μ.μ.  
Blogger μελονικος said...

Για πλάκα έτσι??
Λοιπόν νομίζω πως δεν είναι και πολύ για πλάκα.
Ισως και να’ναι κι’έτσι.
Πάντως η ανάρτηση είναι το κάτι άλλο.
Που μπορεί να έχεις και δίκιο.
Μπορεί και όχι.
Όμως είναι λογοτεχνία.
Ας είμαι και τσοπάνης.
Το καταλαβαίνω.

7/02/2008 4:26 μ.μ.  
Blogger glam said...

Η εκδοχή της "θηλυκοποίηση του σπέρματος" νομίζω πάσχει στο γεγονός ότι η "κατάρρευση" παρατηρήθηκε τα τελευταία 4-5χρόνια , και όχι σταδιακά και σε βάθος χρόνου, όπως θα έπρεπε, αν η αιτία ήταν μόνο αυτή.
Επίσης, δεν είναι γενικό το φαινόμενο! προσωπικά δεν έχω αξιόλογες απώλειες, παρότι τα έχω στο Γαλάτσι- Αθήνα!!
Χαιρετίζω την επανάκαμψη!!!

7/05/2008 1:34 π.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Ευτυχώς ή δυστυχώς στο Γαλάτσι δεν έχει καλλιεργούμενες εκτάσεις και δη εντατικά.
Χαιρετώ σε και σένα φίλε και συνάδερφε.

7/07/2008 11:02 π.μ.  
Blogger Beekeeper said...

σχετικο link
http://ub0.cc/0R/D

7/07/2008 2:03 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Απ' τα κάκαλα τον κρατάει τον Bufo και έχει γκουρλώσει έτσι τα μάτια?

7/07/2008 2:20 μ.μ.  
Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Να γιατί το "γύρισε το νόμισμα" ο καημένος ο Bufo.
Διότι του τα έσπασαν τα κάκαλα....

Τον καταλαβαίνω απόλυτα μετά απο 10 ώρες επίμονης εργασίας και συνδράμω στο μικρό του δράμα ως ομοιοπαθών.....

Γειά και χαρά σου σύντροφε Bufo....

7/07/2008 6:36 μ.μ.  
Blogger Beekeeper said...

Ακου λοιπον μια ενδιαφερουσα θεωρια. Μπορει βεβαια να την διαδίδουν οι φυτοφαρμακαδες.

Εχει λοιπον προκύψει απο έρευνες οτι οταν ενα ειδος ζοριστει κανει θυληκα. Για να το πω πιο απλα, αν παρουμε 10 γατες και τις αφησουμε σε ιδανικες συνθηκες για 10 χρονια θα τεκνοποιουν με μια αναλογια περιπου μισα θυληκα μισα αρσενικα (νομιζω). Αν ομως παρουμε 10 γατες και τις βαλουμε σε ενα δωματιο για 10 χρόνια, με τσιτα μουσικη, τους πεταμε νερο δυο φορες τη μερα αμολαμε μεσα καθε 10 μέρες ενα σκυλο και τις κυνηγαει και λοιπα και λοιπα, τοτε οι γατες θα γεννουν κυριως θυληκα.
1ον γιατι ειναι πολυθ πιο ανθεκτικα, δευτερον γιατι ετσι θα γεννανε πιο πολυ. Οταν η φυση βλεπει δυσκολες περιόδους παραγει θυληκα. Δεν ξερω αν φταινε λοιπον τα εντομοκτόνα αλλα το γεγονος οτι περναμε μερες δυσκολες (ο καιρος πχ εχει ξεφύγει) και μαλλον έρχονται δυσκολότερες.

Αυτα

7/15/2008 3:46 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

Και πότε ήταν καλύτερες εποχές συνάδελφε? Όταν θέριζαν η φυματίωση και μια απλή ίωση σ' έστελνε πίσω στο δημιουργό?
Αυτό το παραμύθι για τον καιρό δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Μια χαρά είναι ο καιρός. Μας τρελαίνουν με φωνές για καύσωνες για να αγοράσουν κλιματιστικά όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Θεωρώ ότι, όπως και στον άνθρωπο, έτσι και στη φύση, η ομοιόσταση λειτουργεί και ρυθμίζει τις παραμέτρους. Ο πλανήτης ούτε χθες γεννήθηκε ούτε αύριο θα πεθάνει.

7/16/2008 9:57 π.μ.  
Blogger Beekeeper said...

Αυτο το πιστευω κι εγω. Μας εχει πιασει ο κλασικος εγωισμος (ιδιος με αυτόν που λεεί οτι ειμαστε ιδιοι με το δημιουργό μας) και νομίζουμε οτι το παρον μας ειναι όλη η ιστορία. Δεν φανταζεται ευκολά ο ανθρωπος οτι η παρουσία του ειναι ανύπαρκτη στην ιστοριά του πλανητη. Το είδος μας μπορουμε να καταστεψουμε οχι τον πλανητη

7/16/2008 9:32 μ.μ.  
Blogger Yorgos said...

Σχετικό άρθρο στο τελευταίο τεύχος του Μελισσοκομικού Βήματος επιβεβαιώνει ότι έχεις δίκιο. Εξάλου μόνο οι παπάδες αμφισβητούν τις ευεργετικές συνέπειες της συνουσίας( και δει καλής)

YΓ: εισαι φοβερός!!

7/18/2008 11:02 μ.μ.  
Blogger BeeHappy said...

άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι...

7/21/2008 3:22 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πάάάαααρα πολύ καλό το ‘‘άρθρο‘‘ όπως κ τα σχόλια! Θεωρώ πως το φαινόμενο εξαφάνισης πρέπει να οφείλεται στα συμβατικές μελισσοκομικές θεραπείες (αντιβιοτικά, παρασιτοκτόνα) ή/και στις μεταλλαγμένες /συμβατικές καλλιέργειες. Ίσως σχετίζεται με τη θηλυκοποίηση (Σ. Κούλογλου – Ρ.Χ.Σ.), ίσως όμως έχει να κάνει με τη κατάρρευση του ανοσοποιητικού (‘‘…ασυνήθιστη αύξηση αλλά και συνύπαρξη του συνόλου σχεδόν των μελισσοκομικών ασθενειών στα καταρρέοντα μελισσοσμήνη.) Είμαι σχεδόν σίγουρη πως το φαινόμενο δεν παρατηρείται σε περιοχές αυτοφυούς βλάστησης, ή τουλάχιστον συμβαίνει σε μικρότερο ποσοστό. Οπότε, επειδή είμαι άνθρωπος της λύσης, νομίζω πως πρέπει να αποφεύγουμε τις περιοχές συμβατικών καλλιεργειών και την συμβατική μελισσοκομία επίσης. Ας δεχθούμε την απώλεια μερικών μελισσιών από νοζεμίαση ή σηψηγονία…. ας επιβιώσουν τα δυνατότερα μελίσσια και εκείνα θα μας δώσουν νέες ανθεκτικές παραφυάδες! Είναι η φύση…..
Με εκτίμηση,
Όλγα

Υ.Γ.: προτείνω “protofil” για τη ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους. (http://www.apimondia.org/apiacta/articles/2004/chioveanu_1.pdf)

6/05/2009 11:47 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home